A vajat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, végül megkenjük az átkevert ribizlilekvárral.
A habhoz félkeményrek verjük a tojásfehérjéket. Apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, amíg fényes masszát nem kapunk.
A ribizlit megmossuk, szárazra töröljük, és lecsipkedjük a szárakról. Óvatosan a fehérjehabba forgatjuk, a citrom lereszelt héjával együtt.
A ribizlis habot a tésztára simítjuk, majd a süteményt a 120 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a habot 60-70 percig szárítjuk. Hagyjuk, hogy kihűljön, és felszeletelve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.