Habos ribizlis szelet

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • vaj
  • kristálycukor
  • vaníliás cukor
  • tojás
  • sütőpor
  • liszt
  • ribizlilekvár
  • tojásfehérje
  • kristálycukor
  • ribizli
  • citrom

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, végül megkenjük az átkevert ribizlilekvárral.
  3. A habhoz félkeményrek verjük a tojásfehérjéket. Apránként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, amíg fényes masszát nem kapunk.
  4. A ribizlit megmossuk, szárazra töröljük, és lecsipkedjük a szárakról. Óvatosan a fehérjehabba forgatjuk, a citrom lereszelt héjával együtt.
  5. A ribizlis habot a tésztára simítjuk, majd a süteményt a 120 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a habot 60-70 percig szárítjuk. Hagyjuk, hogy kihűljön, és felszeletelve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.

    BOGYÓS GYÜMÖLCSÖS DESSZERTEK A NYÁRRA >>> 

    ELLENÁLLHATATLAN RIBIZLIS DESSZERTEK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss