Gyors zöldségleves sajtgombóccal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Az újhagymát felkarikázzuk és a felforrósított olajon elkezdjük párolni. Amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a kisebb kockára vágott zellert, és a karalábét és néhány percig pároljuk, majd beletesszük a rózsáira szedett brokkolit is.
  2. A zöldségeket felöntjük az alaplével és közepes lángon addig főzzük, amíg megpuhul. 
  3. A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, a sót, a borsot és a szerecsendiót. A masszából diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
  4. A levest felforraljuk és beletesszük a sajtgombócokat, és további 5-8 percig főzzük.

Nézd meg videón, hogyan készül a zöldségleves sajtgombóccal

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss