Szupergyors és laktató krumplileves kolbásszal

default user icon
MME
A krumplileves sokak nagy kedvence, hiszen viszonylag olcsó és laktató fogás és az sem elhanyagolható szempont, hogy nem kell órákig főzni, mint például egy húslevest. A krumplileves még finomabb, ha valami hús is kerül bele, mondjuk egy kis füstölt kolbász.

Mivel a burgonya egyike azoknak a növényeknek, amely a világ szinte minden részén megterem, majd’ minden nemzetnek megvannak a maga specialitásai. A magyarok többek között a krumplileves-készítésben (is) brillíroznak, számtalan olyan receptünk van, amely elő- és főételként is tökéletesen megállja a helyét. Mi most a klasszikus, kolbászos változatot készítettük le videón - ha valaki még ennél is tartalamasabbra vágyik, akkor galuskát is szaggathat bele! 

Hozzávalók a tejfölös -kolvászos krumplileveshez:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg száraz, füstölt kolbász
  • 5 dkg petrezselyem
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl zsíros tejföl

Elkészítése:

  1. A tejfölös krumplileveshez az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit.
  3. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
  4. Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

ITT TALÁLOD A TEJFÖLÖS-KOLBÁSZOS KRUMPLILEVES PONTOS RECEPTJÉT! >>>

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss