Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tojásos krém melegszendvicsre

MME MME
3.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon egy serpenyőben szépen megpárolom (tényleg nem kell bele sok hagyma). Ha üveges-puha, akkor ráöntöm a gomakonzerveket, levükkel együtt, és addig sütöm, amíg teljesen elfő a leve. Ha ez kész, akkor hozzákeverem a villával összetört főtt tojáskat, a mustárt, a fűszereket, és annyi tejfölt, hogy krémes, de ne túl híg masszát kapjak. A nyers tojást is beledolgozom, és ha éppen van otthon, akkor egy kis sajtot is reszelek hozzá. A krémet kenyerekre halmozom, jó bőven, azután mehetnek az előmelegített sütőbe (érdemes nem a szendvicssütőben készíteni, hanem a rendes sütőben, hogy a kenyerek alja is picit megpiruljon). Addig sütöm, amíg a krém megszilárdul, és a teteje megszínesedik.

Ezek is érdekelhetnek