hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gödöllői töltött csirkecomb

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat a bőrük alatt sózzuk, borsozzuk. Az összetépkedett zsemléket tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodva egy tálba helyezzük. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A szalonnát apróra vágva megsütjük, majd kivesszük. A zsírján a gombát és a májat is megpirítjuk, a májat áttörjük. A szalonnát, a zsemlét, a májat és a gombát is hozzákeverjük a tojáshoz, jól eldolgozzuk, majd felforrósított vajon egy kicsit átmelegítjük. Végül ujjunkkal alányúlunk a csirkebőrnek, helyet csinálva a tölteléknek, és kávéskanállal vagy kézzel megtöltjük a combokat a bőr alatt. A tepsibe kevés zsiradékot teszünk, belefektetjük a csirkecombokat, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, és 150 fokon pirosra sütjük. Sütés közben többször megkenjük vajjal a combokat, mert a bőr könnyebben megreped, ha még meg is van töltve.

Megjegyzés

-Használhatunk sertésmájat is.
-Hogy a csirkecomb is biztosan átsüljön és megpuhuljon, én a sütés első 15 percében alufólia alatt szoktam a sütőbe tenni. - MME

Ezek is érdekelhetnek