Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gasztroprogramok októberre: kolbász, csokoládé és murci minden mennyiségben!

default user icon
MME
Az október rendkívül gazdag programkínálattal várja a gasztronómia szerelmeseit. A boros, húsos, gyümölcsös fesztiválok közül válogatva mindenki könnyedén megtalálhatja azt, amelynek emléke majd elkíséri a szürke és hideg novemberi napokon.

Csabai kolbászfesztivál

Békéscsaba, 2023. október 19-22.

A Csabai Kolbászfesztivál Békéscsaba város környékének legfontosabb terméke köré, a földrajzi területvédelem alatt álló csabai kolbászra, a helyi élelmiszer készítés csúcstermékére épül, amely 2013-ban hungarikum minősítést nyert. A fesztivál sok eseményt és szolgáltatást összefogó programsorozat, melyben fő attrakcióként a több mint 600 csapatot számláló gyúróversenynek, az ifjúsági kolbásztöltő versenynek és a tradicionális emlékversenyeknek köszönhetően a hagyományok újra életre kelnek. Szórakoztató események, népzene, néptánc, folklór, koncertek, neves hazai és külföldi előadók, és további gazdag programok várják az ide látogatókat.


Csokoládéfesztivál

Szolnok, 2023. október 21-22.

Aki szereti az édességeket, annak ez a szolnoki, csokoládés különlegességeket felvonultató rendezvény maga a Kánaán. Még Gombóc Artúr képzeletében sem létezik annyi féle csoki, amennyit a Csokoládé Fesztiválon láthatsz.Hazai kézműves csokoládék, valamint a nemzetközi díjnyertes termékeket bemutatva mindenki megismerheti ezeket az igazi finomságokat, a sütiversenyen pedig isler tortát nyerhetnek a vállalkozó szelleműek.

Birsünnep

Noszvaj, 2023. október 21.

A Heves megyei községet jól ismerik már a birsalma fesztivál rajongói, hiszen évről évre egyre nagyobb híre van már a rendezvénynek, melyet Noszvajon minden évben megrendeznek. Igazi kulináris élményekben lehet része, aki kilátogat és megkóstolja a birs különlegességeket.

Tárcsás Ételek Fesztiválja

Bogács, 2023. október 21.

Bogács települése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, mely már jól ismert a különféle eseményeiről. Gasztroünnepség is akad - itt van például 2023. október 21-én a Tárcsás Ételek Fesztiválja! Aki úgy gondolja, hogy ő a konyha ördöge vagy épp a kondéros tündér,annak ott a helye Bogácson, a Bükkalja legnagyobb gasztronómiai megmérettetésen, a Rendezvényparkban. Nevezni lehet hagyományos öntött vas tárcsán készült ételekkel és egyéb szabadtűzi eszközön készült ételekkel is. Az elkészített ételeket szakmai zsűri díjazza majd. A zsűri elnöke Bede Róbert mesterszakács , a TV Paprika séfje lesz.

Murcifesztivál

Balatonlelle, 2023. október 21.

A murci ünnepét a somogyi Balatonlellén is megtartják, mégpedig a Kishegyen. A rendezvényen a környék legkiválóbb éttermei, borászatai, cukrászdái mutatják be a balatoni gasztronómiát, és azt, hogy a Balaton ősszel is kiváló úticél lehet. Az éttermek és a borászatok 12-től 20 óráig várják a vendégeket.

Vingardium in the city fesztivál

Budapest, 2023. október 28.

A megszokott minőség új köntösben -  ez a budapesti Vingardium in the city borfesztivál, ahol bár a boroké a főszerep, természetesen más finomságokkal is készülnek a látogatók számára.


Kolbászsütő fesztivál

Alsóörs, 2023. október 28.
„A testnek étel és ital kell, hogy túlélje a mát…” S ezen a hangulatos összejövetelen nem lesz hiány egyikből sem. A kolbászok sercegve pirulnak a rostlapokon, miközben mellettük a tányéron már felszelve várják a kóstolót a karéj kenyerek és a dijoni mustár.

Ezek is érdekelhetnek

Friss