hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres grillezett haldarabok

MME MME
1 4/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 mogyoróhagyma
  • 3 szál fenyérfű fehér része
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 2 teáskanál ötfűszer-keverék
  • 2 piros chilipaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg fehér húsú halfilé
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • Egyéb: alufólia

Elkészítés

Előkészítés:
A fokhagymát, a hagymát és a fenyérfüvet megtisztítjuk, a fűszerekkel, és negyed tk. sóval és ugyanennyi borssal, a chilivel és az olajjal együtt mixerbe tesszük, és megőröljük.

Elkészítgés:
1. A halat nagy falatnyi darabokra vágjuk, tálba tesszük a fűszerkrémmel, jól összeforgatjuk, és lefedve 15 percre a hűtőbe tesszük pácolódni.
2. Alufóliával kibélelt grilltálcára tesszük a halat, és forró grill alatt 3-4 percig, vagy a 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegített sütőben 5-8 percig sütjük. Közben a haldarabkákat megfordítjuk, hogy mindenütt jól megbarnuljanak.
3. A halat tálra rendezzük, megcsepegtetjük a szójaszósszal, és tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 235 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss