Elkészítés: A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit kikeverjük, és a kinyújtott tésztára kenjük. A tésztát feltekerjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk.
Kikent és 2-3 evőkanál cukorral meghintett tepsibe fektetjük, nem túl szorosan egymás mellé. Meleg sütőbe téve 20 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, majd 2 dl cukrozott tejszínnel meglocsoljuk, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Sütés után azonnal borítsuk ki, különben a karamell megdermed és nem jön ki. A kalácsot „csigáira” szedjük, és karamelles felével fölfelé tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre