Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ragacsos Ferdinánd tekercs

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojás sárgákat, a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és egy csipetnyi sót.
  2. A hozzávalókat összekeverjük, majd kézzel dagasztani kezdjük a tésztát. Lassan hozzáaadjuk a tejet, annyit, hogy fánkhoz hasonló tésztát kapjunk. További 25 percig dagasztjuk kézzel a tésztát. Végül langyos helyen, 25-30 percig kelesztjük.
  3. A töltelékhez összekeverjük a cukrot, a puha vajat és a kétféle vaníliás cukrot. Majd habosra verjük.
  4. A megkelt tésztát deszkára borítjük és 4 mm-es, kocka alakzatra nyújtjuk. Ha jónak ítéljük, akkor megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Végül úgy feldaraboljuk, mintha kakaós csigát sütnénk.
  5. Egy tortaformát kivajazunk, és szellősen egymás mellé rakjuk a tésztát. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben 40 percig 180 fokon sütjük.
  6. A mázhoz a tejet egy bögrébe öntjük, hozzárakjuk a cukrokat, majd alaposan elkeverjük. Az utolsó tíz percben a tekercsekere kenjük a mázat, és visszarakjuk a sütőbe.
  7. Ha elkészült a tészta, még melegen kiborítjük a tortaformából.

Jászberényi tekercs - recept

grillázskrémes tekercs - recept

Megjegyzés

A tortaforma alá érdemes tenni fóliát, vagy egy piteformát, hogy az esetleg kicsöpögő máz, ne ragadjon le a sütőben. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss