hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas szilvásgombóc

45 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megfőzöm, meghámozom, összetöröm. Hozzákeverem a lisztet, a tojást és a vajat. Összegyúrom, s ujjnyi vastagra kinyújtom, nényzetekre vágom. Közepére helyezem a kimagozott szilvát, szórok rá kevés cukrot, melybe előzőleg kevés szerecsendiót is tettem. Összehajtogatom, s lisztes kézzel gombócokat formázok.

Lobogó vízben - melybe csipetnyi sót tettem - megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés vajon aranysárgára pirítom a cukros zsemlemorzsát. Ebbe forgatom a gombocokat.

Tálaláskor egy tányérra helyezem a gombócokat, bőségesen teszek rá zsemlemorzsát, s kevés porcukros fahéjat szórok rá.

Ezek is érdekelhetnek