Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas csokoládétorta

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 24 cm-es tortaformához:
  • 20 dkg étcsokoládé (74%-os)
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 6 db tojás (nagy)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk narancshéj (reszelt, szárított)
  • A csokoládé ganache krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 mk vaj

Elkészítés

  1. A csokoládét egy fém tálba tördeljük, majd hozzáadjuk a vajat, és gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről, hozzákeverjük a fahéjat és a narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadunk 10 dkg porcukrot, majd kemény habbá keverjük, és félretesszük. A tojások sárgájához hozzáadjuk a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Ezután állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a vajas-csokis keveréket, és simára keverjük. Ezután apránként adagolva hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot. Végül hozzászitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.
  3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 percig, tűpróbáig sütjük (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen.
  4. A Hulalát vagy habtejszínt és a vajat egy edénybe tesszük, majd kevergetve forráspontig melegítjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük, majd hozzáadjuk a forró tejszínhez, és gyors mozdulatokkal keverjük simára. Ezután ráöntjük a teljesen kihűlt torta tetejére, majd egyenletesen bevonjuk vele úgy, hogy kissé az oldalára is lefolyjon a csokoládé.
  5. Az elkészült tortát a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

MÉG TÖBB ISTENI TORTA >>> 

CSOKIS FINOMSÁGOK >>> 

FAHÉJAS FOGÁSOK >>> 

Megjegyzés

A tésztája jó szaftos marad, és nem szárad ki sütés közben. Igazi kalóriabomba, nagyon finom, és a csokoládéimádoknak csakis ajánlani tudom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss