Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas cobbler

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 50 dkg szilva (de bármilyen, a fahéjjal párosítható gyümölcs jó, pl meggy, alma)
  • 2 ek barna cukor
  • 2 tk fahéj
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 2 ek barna cukor

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt kimagozzuk, felaprítjuk, majd összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal, majd szétterítjük a tűzálló tál alján.
  2. A tésztához a hideg vajat felkockázzuk és a liszttel összemorzsoljuk. Beletesszük a cukrot, a sütőport és a sót. A tojást összekeverjük a tejszínnel, és ezt is a liszthez adjuk, majd jól összedolgozzuk. 
  3. A tésztából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd elrendezzük a tűzálló tál alján elterített gyümölcsökön (sütés közben szétterül, úgyhogy nem kell nagyon szorosan tenni).
  4. A tetejét megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

Még több cobbler >>>

EPRES COBBLER VANÍLIAFAGYIVAL NÉMETH ÁDÁMTÓL >>> 

8 ISTENI SÜTEMÉNY, AMI FAGYIVAL MÉG FINOMABB! >>> 

TÁLBAN SÜLT VILLÁMDESSZERT: A COBBLER >>> 

Megjegyzés

A teteje ropogós, belül kicsit krémes a tészta... Az eredeti recept szerint vaníliafagylalttal tálaljuk, de ez el is hagyható. Melegen és hidegen is nagyon finom, nem túl édes, nagyon gyümölcsös süti! Mint a hozzávalóknál írtam, minden fahéjjal párosítható gyümölccsel nagyon finom, én például nektarinnal csináltam, de nagyon finom lehet bogyós gyümölcsökkel is. - NelliTigris

Ezek is érdekelhetnek

Friss