"Nálunk okosabb emberek, konkrétan a nagymamáink, sőt az ő nagymamáik is kitalálták, már régen, hogy mindenbe, legyen az kenyér- vagy buktatészta vagy a vaníliakrém - mindenbe kell egy vagy kettő csipet só" - mondta el Széll Tamás a Petőfi Rádióban.
Ha valaki ezt nem hiszi, annak azt javasolja a séf, hogy próbálja ki egyszer, hogy milyen lesz a kenyere só nélkül, vagy próbálja ki a főmenüs buktáját úgy, hogy nem tesz be sót, de az igazi varázslat, amikor a tejbegrízzel vagy a vaníliasodóval kísérletezünk.
"Ég és föld lesz a különbség, ezt megígérhetem. Egy csipet só hozza csak ki igazán az ételek zamatát. Az édes ételekét is."
És itt, el is értünk a sokunkat foglalkoztató, legalapvetőbb kérdéhez: mennyi is egy csipet?
"A legfontosabb, hogy 3 ujjunkkal nyúljunk bele a sótartóba, és amilyen mélyen csak lehet, fúrjuk bele a kezünket. Az lesz az igazi csipet" - adta ki az ukázt Széll Tamás.