Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezért tegyél mindenbe sót - igen, a madártejbe is! Széll Tamás sózási praktikái

default user icon
MME
A Bocuse d'Or győztes mesterszakács, Széll Tamás állítja: a buktatésztába, a tejbegrízbe, de még a vaníliakrémbe és a madártejbe is kell egy csipet só. Na, de miért? És mennyi az a csipet?

 "Nálunk okosabb emberek, konkrétan a nagymamáink, sőt az ő nagymamáik is kitalálták már régen, hogy mindenbe, legyen az kenyér- vagy buktatészta vagy a vaníliakrém - mindenbe kell egy vagy kettő csipet só" - mondta el Széll Tamás a Petőfi Rádióban. 

Ha valaki ezt nem hiszi, annak azt javasolja a séf, hogy próbálja ki a Főmenüs buktáját úgy, hogy nem tesz bele sót. De az igazi varázslat, amikor a tejbegrízzel vagy a vaníliasodóval kísérletezünk. "Ég és föld lesz a különbség, ezt megígérhetem. Egy csipet só hozza csak ki igazán az ételek zamatát. Az édes ételekét is."

És itt, el is értünk a sokunkat foglalkoztató, legalapvetőbb kérdéhez: mennyi is egy csipet? "A legfontosabb, hogy 3 ujjunkkal nyúljunk bele a sótartóba, és amilyen mélyen csak lehet, fúrjuk bele a kezünket. Az lesz az igazi csipet" - adta ki az ukázt Széll Tamás.

Nyitókép: Instagram/ Bocus d'Or Hungary

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek