Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a hozzávalót felejtsd el, ha EREDETI tiramisut akarsz készíteni!

default user icon
MME
Rendben, nem akkora bűn, mint ananászt tenni a pizzára, de ha egy olasz előtt vágnánk fel a tiramisu tudományunkkal, egy hozzávalót mindenképpen felejtsünk el - ez pedig a tejszínhab.

Bár a pontos eredete vitatott, sokan úgy vélik, hogy a tiramisu Olaszország Veneto vagy Friuli Venezia Giulia régiójából származik. Az benne a csodálatos, hogy ahány ház, tulajdonképpen annyi féle képpen készítik, és sokan gondolják úgy, hogy bizony az övék az az eredeti recept. Nos, a TasteAtlas.com cikkéből kiderül, hogy ez esetben vannak bizonyos elemek, amelyek nem szerepelhetnek a hozzávalók között.

Az egyik ilyen a tejszínhab, ami a legtöbb receptben szerepel a mindmegettén is, ám az olasz eredetiben nincsen - az csupán cukros-tojássárgájával kikevert, mascarponekrémbe ágyazott, előzőleg kávéba mártott babapiskóta-rétegekből áll, a tetején némi cukrozatlan kakaóporral meghintve.

 

Ezen kívül a hagyományos tiramisu, hivatalosan nem tartalmaz alkoholt, de sokan tesznek a kávéba mandulalikőrt, rumot vagy brandyt, hogy még mélyebbé tegyék a sütemény ízét. Van aki tesz bele túrót, csokoládéforgácsot vagy gyümölcsöt, sőt, van, aki a babapiskótát is lecseréli hagyományos 4-6-8 tojásos piskótára, és tortává alakítja a desszertet - írja a portál. Olyan is van, aki kihagyja belőle a kávét, és azt kakaóra cserélve teljesen gyerek-kompítibilissé alakítja a krémsajtos rakott édességet. Mi kóstoltuk azt is - isteni! Mutatjuk ezt a csokis tiramisu receptet videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss