Az erdélyi Raffaello fehér tésztájához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet és a citromlevet, és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A barna tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a fehéret, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral keverjük el. Ővatosan a habhoz keverjük, és ugyanúgy megsütjük.
A csokis krémhez tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral, a tejjel és a csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint felhabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
A krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd rátesszük a kakaós tésztát, és lekenjük a maradék krémmel. Végül bevonjuk gőz felett felolvasztott csokoládéval.
A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel, majd egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Másnap kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.