Elkészítés: 8 tojásból a hagyományos módon piskótát sütünk. Kihűtjük, majd háromba vágjuk.
A krémhez 1 liter tejbe beáztatunk 10 púpos evőkanál grízt, jó félórát hagyjuk állni, ízlés szerint teszünk bele cukrot, majd megfőzzük. Amikor kihűlt, 30 dkg vajat keverünk bele robotgéppel, majd 20-30 dkg felaprított epret is óvatosan belekeverünk.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, kirakjuk szeletelt eperrel, ráhalyezünk egy piskótalapot, ezt is megkenjük, kirakjuk eperrel, befedjük a harmadik piskótalappal. Bevonjuk a krémmel, fél eperszemekkel díszítjük. Hűtőbe rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre