A zöldsalátát megmossuk, megszárítjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk. A kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük.
A balzsamecetet a mézzel és egy kevés sóval és borssal egy kis edényben sűrűre, szirupossá forraljuk.
Az összeállításhoz egy nagy tálra helyezzük a salátaleveleket. Elrendezzük rajta a sonkaszeleteket, az eperdarabokat és a kecskesajtot. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olivaolajjal és a balzsamecetes redukcióval.
Ha nincs serranó sonkánk, akkor ízlés szerint helyettesíthetjük bármilyen levegőn szárított sonkával.
Még izgalmasabbá tehetjük a salátát, ha valamilyen extra mézet használunk. (pl. levendula méz) - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!