Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rossz hír a társasházban élőknek: akár a duplájára emelkedhetnek idén a közös költségek

Duplájára nőhetnek idén a közös költségek a társasházakban. Egy szakértő szerint muszáj lesz emelni, főleg akkor, ha az épületben valami javításra szorul, különben nem fogja a közösség kigazdálkodni a költségeket.

A közös költség sok helyen már most sem kevés, ám egy szakértő szerint idén jelentősen megnőhetnek a lakók kiadásai, ugyanis akár a duplájára is drágulhat a társasházakban fizetendő közös költség.

Javós Csilla, kaposvári közös képviselő úgy véli, az infláció, a magas üzemeltetési költségek és a szolgáltatási díjak drágulása miatt kénytelenek lesznek a társasházak üzemeltetői hozzányúlni a havidíjakhoz.

A Sonline-nak nyilatkozó szakértő szerint a közös költségek átlagosan 2-3 ezer forinttal drágulhatnak, máskülönben a lakóközösségek szépen lassan felélnék minden tartalékukat. Azokon a helyeken, ahol komoly felújítási munkára van szükség, ott akár a duplájára is emelkedhet a közös költség.

"Jelenleg egy húszéves, liftes társasházban átlagosan 10-12 ezer forint a havi költség, ezt várhatóan 20 ezer forintra drágítjuk. A lift nélküli panelházakban, ahol most 5-6 ezer forint a költség, legalább annyit kell emelni, hogy meghaladja a 10 ezer forintot" – tette hozzá Javós Csilla.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek