Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyet még nem láttál! Így hámozza meg az elefánt a banánt

default user icon
MME
A berlini állatkertben élő ázsiai elefánt az internet legújabb sztárja. Pang Pha azzal nyűgözte le gondozóit, hogy egyedül hámozza meg a banánt.

Pang Pha 1987-ben érkezett a berlini állatkertbe. Az akkor még csecsemő elefánt hamar a gondozók és a látogatók kedvence lett. Pang Pha a legtöbb elefánthoz hasonlóan szereti a banánt, amit jóízűen elmajszolhat uzsonnára. A gondozók mindig meghámozták neki a gyümölcsöt.

Egy kutatócsoport az elmúlt időszakban tanulmányt folytatott az elefántok viselkedésével kapcsolatban, és Pang Pha lenyűgözte őket, ugyanis egyedül hámozta meg az uzsonnára kapott banánt – szúrta ki a CNN cikkét a Travelo

– Nagyon izgatottak voltunk, viszont nehezen bírtuk rávenni Pang Phát, hogy megismételje a trükkjét – mondta Michael Brecht, az állat gondozója. – Hetekig a legfinomabb és legsárgább banánokat hoztuk az állatkertbe, de ő ezeket mindig egyből megette. Jó néhány száz banánba került, míg kiderült, hogy Pang Pha csak az érett banánt hámozza meg. A szép sárga banánt félredobja.

Amikor Pang Pha meghámoz egy banánt, az orrmányával feltépi a héját, majd a földre dobja a banánt, hogy kiszabadítsa. A kérdés csak az, hogy Pang Pha miért csak a barnás színű banánt hámozza meg? Gondozója szerint lehet, hogy ez a trükk a banán ízével függ össze, de az biztos, hogy nem úgy tanulta meg a banánt hámozni, hogy emberről másolta volna.

  1. BEZÁRT A VILÁG LEGHÍRHEDTEBB MCDONALD'SA, AHOL EGY MOSÓMEDVE IS VEREKEDÉSBE KEVEREDETT >>>
  2. EZT NE PRÓBÁLJÁTOK KI! VIDEÓRA VETTE AZ INFLUENSZER, AHOGY KUTYATÁPOT FALATOZIK >>>

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss