Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű padlizsánkrém

4.7/5
70 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A különlegesen finom padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat megmossuk, megszurkáljuk, majd egészben 1 óra alatt megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben.
  2. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, megvárjuk, hogy kissé kihűljön. A héjából kikaparjuk a húst (a magokat kidobjuk!), és turmixgépbe tesszük.
  3. A lila hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a padlizsánhoz adjuk, majd az egészet krémesre összeturmixoljuk.
  4. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor egészen kihűlt, hozzákeverjük a majonézt is. Pirítóssal kínáljuk.

Mindmegette tipp: A majonézt 3 evőkanál olívaolajjal helyettesíthetjük, ha valaki nem szereti, vagy majonéz nélkül szeretné elkészíteni. Így is nagyon finom lesz a padlizsánkrém.

Megjegyzés

Másnap, amikor az ízek egészen összeérnek, még finomabb lesz a padlizsánkrém. - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss