Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egészben sült alma

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 cs hűtött leveles tészta (250 gr, előre nyújtott)
  • 4 db közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csapott kávés kanál örölt fahéj
  • 1 tojás sárgája (kenéshez)

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a belsejüket. A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Az 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbe tekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

Megjegyzés

Mutatós és nagyon finom. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss