Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vízbe tette az édesburgonyát, lenyűgöző mi történt két hónap múlva – Videó

default user icon
MME
A természet csodákra képes, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, ami ezzel az édesburgonyával történt. Egy srác vízbe tette az édesburgonyát, amely két hónap után csodás növénnyé fejlődött!

A maradékmentés egyik lehetség módja, ha a zöldségek bizonyos részeit vízbe tesszük és hagyjuk, hogy gyökeret eresszenek. Ha türelmesek vagyunk, akkor gyönyörű növény lehet a jutalmunk, amit újhagymából, répából, szárzellerből, de akár céklából is hajtathatunk. A zöldségek így nőtt levelei ráadásul nemcsak szépek és látványosak, hanem ehetőek is!

Hajtass édesburgonyát!

Ha szeretnél egy újabb dísznövényt a lakásba, akkor ne a kertészetbe rohanj, hanem a közértbe, és vegyél egy darab édesburgonyát! A lakáskertészeti tippjeiről ismert influenszer édesburgonyát hajtatott, melyből egy hónap alatt lenyűgüző növény nőtt!

Egy üveg vázába vizet töltött, ebbe helyezte bele az édesburgonyát, figyelve arra, hogy a burgonya ne süllyedjen el, és csak a vége lógjon a vízbe. A zöldség két hónap alatt számtalan gyökeret és hosszú indákat, szép zöld leveleket növesztett. Az édesburgonya alatt a vizet érdemes nemcsak pótolni, hanem hetente egyszer cserélni is, valamint folyó víz alatt átmosni a gyökereket.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss