Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-csípős csirkeszárny pirított burgonyával

> 90 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A szárnyakat megtisztítjuk, kettévágjuk. Egy kis tálban habverővel összedolgozzuk a mézet, az olajat és a csípőspaprika-krémet, majd 1 kávéskanál sót teszünk bele.

2. A pácot a csirkeszárnyakra öntjük és jól összeforgatjuk. Majd min. 30 percre hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy napot áll.

3. A körethez a burgonyát héjában éppen csak puhára főzzük, majd ezután nagyobb cikkekre vágjuk. Olajozott tepsibe tesszük, majd aranyszínűre sütjük.

4. A csirkeszárnyakat is tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet. A tepsire alufóliát teszünk és sütőbe toljuk. 20 perc után levesszük a fóliát, majd még kb. 20 percig sütjük.

5. Közben a paradicsomokat kockára vágjuk és a tejfölbe belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. A húst a burgonyával és a tejfölös paradicsommal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek