Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabos almás pite

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva addig pihentetjük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, hűtjük.
  3. Az omlós tésztát közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük, majd rásimítjuk az almatölteléket.
  4. A dióhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verünk. Amikor már jó kemény, egyenként beleverjük a tojások sárgáit és a lekvárt. Ezután finoman beleforgatjuk az előzetesen összekevert lisztet és diót.
  5. A habot rásimítjuk az almatöltelékre, megszórjuk a durvára vágott dióval, és tovább sütjük kb. 20-25 percig.
  6. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük, szeleteljük és tálalhatjuk.

    A KLASSZIKUS RÁCSOSTÓL A MORZSÁSIG - TERÍTÉKEN A SOKSZÍNŰ ALMÁS PITE! >>>

    ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss