Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabos almás pite

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Az omlós tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 10-15 dkg cukor (függ az almától)
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • fél citrom leve
  • A felső tésztához:
  • 4 tojás+a fenti maradék 2 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • A tetejére:
  • durvára darabolt dió

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva addig pihentetjük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, hűtjük.
  3. Az omlós tésztát közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük, majd rásimítjuk az almatölteléket.
  4. A dióhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verünk. Amikor már jó kemény, egyenként beleverjük a tojások sárgáit és a lekvárt. Ezután finoman beleforgatjuk az előzetesen összekevert lisztet és diót.
  5. A habot rásimítjuk az almatöltelékre, megszórjuk a durvára vágott dióval, és tovább sütjük kb. 20-25 percig.
  6. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük, szeleteljük és tálalhatjuk.

    A KLASSZIKUS RÁCSOSTÓL A MORZSÁSIG - TERÍTÉKEN A SOKSZÍNŰ ALMÁS PITE! >>>

    ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss