Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krém hozzávalóit egy tálban botmixerrel összekeverjük.
A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körben a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)
A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
A meggyet saját levével felmelegítjük, az étkezési keményítőt kikeverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet.
A kihűlt süteményt felszeleteljük, és a meggyes öntettel díszítjük. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk ízlés szerint.