Elkészítés: A tarját vagy karajt kicsontozzuk, kiverjük. Mindkét oldalát megkenjük mustárral, fokhagymakrémmel, megszórjuk ételízesítővel, borssal (agy ízlés szerint flekken füszerkeverékkel). 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A cukkinit, tököt vagy patisszont vékony szeletekre vágjuk.
A húst kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. A zsiradékot nem csöpögtetjük le róla, amikor kiszedjük, hanem így tesszük tepsibe vagy tűzálló tálba, melyben előzőleg pár gerezd fokhagymát elapróztunk vagy összezúztunk. Erre fektetjük a húst. Beborítjuk a cukkiniszeletekkel, kevés ízesítővel megszórjuk. Paradicsomkarikákat teszünk fölülre, aki szereti, karikára szelt hagymát is tehet a paradicsom alá.
Lefóliázva kb. 45 percig sütjük, utána a fóliát levesszük, és tovább sütjük. Ízlés szerint sajtszeleteket is olvaszthatunk rá.
Köretnek sült burgonya, rizi-bizi, de akár vegyes köret is kínálható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre