Elkészítés: 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál vízzel és a cukor felével. A sárgáját krémesre keverjük a maradék cukorral, ráborítjuk a habot, és rászitáljuk a lisztben elkevert sütőport. Óvatosan összeforgatjuk, és szív alakú tortaformába simítjuk. A sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük.
2. A csokoládékrémport simára keverjük a tejjel (ez kevesebb, mint a tasakon ajánlott mennyiség, de így sűrű, jól kenhető krémet kapunk), és kb. 10 percet pihentetjük.
3. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó felét tálra tesszük, megkenjük a krém 1/3 részével, rátesszük a tetejét, kicsit lenyomkodjuk, majd kívülről bekenjük a krém második harmadával. Elsimítjuk a tetején és az oldalán egyaránt.
4. A maradék krémet csillagcsőrös habzsákba szedjük, díszítjük a tortát. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, csak ezután szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre