Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis szívtorta

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag főzés nélkül elkészíthető csokoládékrémpor
  • 6 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál vízzel és a cukor felével. A sárgáját krémesre keverjük a maradék cukorral, ráborítjuk a habot, és rászitáljuk a lisztben elkevert sütőport. Óvatosan összeforgatjuk, és szív alakú tortaformába simítjuk. A sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük.

2. A csokoládékrémport simára keverjük a tejjel (ez kevesebb, mint a tasakon ajánlott mennyiség, de így sűrű, jól kenhető krémet kapunk), és kb. 10 percet pihentetjük.

3. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó felét tálra tesszük, megkenjük a krém 1/3 részével, rátesszük a tetejét, kicsit lenyomkodjuk, majd kívülről bekenjük a krém második harmadával. Elsimítjuk a tetején és az oldalán egyaránt.

4. A maradék krémet csillagcsőrös habzsákba szedjük, díszítjük a tortát. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, csak ezután szeleteljük.

Megjegyzés

A receptet a 24 óra újságban láttam, és elkészítettem édesanyámnak anyák napjára.
- Renuka

Ezek is érdekelhetnek

Friss