Elkészítés: A reszelt tököt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.
50 dkg lisztből, 1 tojásból, kevés vízből lágy galuskatésztát készítünk, és forrásban lévő, bő, sós, étolajos vízbe szaggatva kifőzzük.
Egy megfelelő méretű sütőtálat kikenünk étolajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
A lesózott tököt kinyomkodjuk, majd hozzáadunk 3 tojást, 10 dkg lisztet, a tejfölt, jól összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a galuskát és az apróra vágott kaprot.
Ezután a sütőtálba öntjük, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, végül zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép
pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!