Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A profi hentes válaszol: ezekre figyelj, ha csirkehúst vásárolsz - Videó

A csirkemell az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban vásárolt húsféle, ám a tökéletes mellfilé kiválasztása nem is olyan egyszerű mutatvány. Egy profi hentest kérdeztünk arról, mire érdemes odafigyelni húsvásárlás során.

A csirkemellfilé az egyik legnépszerűbb alapanyag, amiből számtalan étel készíthető. A csirkemellet süthetjük roston vagy natúr szeletként, készíthetünk belőle göngyölt-töltött húst, rántott szeletet, rakott húst, tejszínes ragukat és persze pörköltet is. A tökéletes csirkemellfilé kiválasztása azonban nem egyszerű mutatvány, ugyanis a boltokban sajnos sokszor belenyúlhatunk öreg, már kemény és rágós, vagy éppenséggel rengeteg vizet kieresztő csirkemellbe.

Mire kell akkor figyelni a csirkemell vásárlása során, hogy elkerüljük az öreg, vagy vizes húsokat? Krisztián, a profi hentes a Mindmegette legújabb videójában elárulja, milyen a tökéletes állagú és színű csirkemell, és mi a legfontosabb, amit érdemes szem előtt tartani a húsvásárlás során.

Erre figyelj, ha csirkemellet vásárolsz

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek