hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos csirke

MME MME
4 4.1/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkét bedörzsöljük sóval és borssal. A citromokat forró folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Elkészítés: Az egyik citromot félbevágjuk, és a fahéjrúddal együtt a csirke hasüregébe tesszük. A szárnyvégeket hátrahajtjuk, a lábakat összekötözzük. Egy 80x40 cm-es sütőpapírlap közepére helyezzük a csirkét, a mellét és a combjait megkenjük a zsiradékkal, köré szórjuk a fokhagymát és a hagymát. Ráhajtjuk a papírt, két rövidebb végét megtekerjük, és szorosan megkötözzük. Betesszük a sütőbe, 80-90 percig sütjük. Kiemeljük a csirkét a papírból, eltávolítjuk a zsineget, a hasüregéből a citromot és a fahéjat, alufólia alatt melegen tartjuk. A mártáshoz kinyomjuk a maradék 1 citrom levét, átszűrjük. A borban elkeverjük az étkezési keményítőt. A tejszínt félkeményre felverjük. A pecsenyelét a hagymával együtt áttesszük egy lábaskába, botmixerrel péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlét, az étkezési keményítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt fahéjjal ízesítjük, összeforraljuk. Végül lazán belekeverjük a tejszínhabot, de azzal már nem forraljuk, és a csirke mellé, külön tálkában kínáljuk. Burgonyapüré vagy egyéb semleges ízhatású köret illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek