Citromkrémes torta

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • porcukor
  • liszt
  • tej
  • tejszínes pudingpor
  • liszt
  • vaj
  • cukrászhab
  • cukor
  • citrom leve
  • házi sárgabarack lekvár
  • fehér csokoládé
  • étolaj

Elkészítés

  1. 3 egész tojást a cukorral kb. 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Egy 24 cm-es torta forma aljára sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a piskótát, és 180 fokra előmelegíett sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Még 2 db piskótalapot készítünk így.
  3. A kisült és kihűlt lapokat lekenjük baracklekvárral.
  4. A krémhez a pudingporokat, a lisztet, a cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük, majd a vajjal és a citrom levével habosra keverjük. A tejszínt felverjük, és a vajas krémmel szép habosra keverjük.
  5. A krémmel megtöltjük a lapokat, az oldalát is és a tetejét is lekenjük.
  6. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd bevonjuk vele a tortát. A megmaradt krémet habzsákba tesszük,és a tortát körben feldíszítjük.

    CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

    7 HŰSÍTŐ, CITROMOS ÉDESSÉG, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

A 44. házassági évfordulónkra készítettem. Nagy sikere volt. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss