Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A makacs fürdőszobai szennyeződéseket általában többféle tisztítószerrel próbáljuk eltüntetni. Ám ha a vegyszermentes otthoni takarítás a célunk, az ecet és a citrom mellett ezt a trükköt is bevethetjük.
Mindmegette
Bár a vízkő sem tesz jót a mosógépnek, mégsem ez a probléma teszi tönkre leghamarabb a készüléket. De akkor mi lehet a legnagyobb mumus?
Rendkívül bosszantó tud lenni, amikor hiába küzdünk a penész ellen, időről időre megjelenik a falakon, plafonon.
Biztos neked is okozott már bosszúságot, hogy miután megvetted a friss gyümölcsöt a boltban vagy a piacon, az bizony néhány nap elteltével megbarnult, rosszabb esetben megpenészedett és idő előtt a kukában végezte. Most viszont nagyon úgy fest, hogy egy élelmiszerkutató megoldást talált erre a problémára.
Fanny magazin
Az elmúlt hónapokban a legtöbben igyekeznek takarékoskodni a fűtéssel. Ez viszont különösen veszélyes lehet, hiszen az alulfűtött helyiségekben könnyebben lecsapódik a pára, így több helyen is kialakulhat penészesedés.
A sárgarépa egy olyan zöldség, ami jó, ha van otthon, hiszen rengeteg étel fontos hozzávalója, ezért többnyire akkor is veszünk belőle, amikor tudjuk, hogy aznap még biztosan nem használjuk fel. A hűtőben viszonylag sokáig elállnak a gyökérzöldségek, ám van, hogy egy-két nap után a sárgarépa felületén fehér, fátyolszerű bevonat jelenik meg, ami nem túl bizalomgerjesztő. Utánajártunk, mi ez!
Nem mindennapi fogásról számolt be honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV munkatársai ugyanis gigászi mennyiségű, kockázatosnak minősített tyúktojást foglaltak le.
A házi tisztítószerek nem tartalmaznak az egészségre hosszú távon káros vegyszereket, valamint jóval olcsóbbak is. Ha úgy döntesz, hogy váltasz a vegyszermentes otthontakarítás irányába – márpedig miért is ne tennéd – akkor adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan használjuk őket!
Igen bosszantó, ha véletlenül romlott élelmiszert vásárolunk, ezért célszerű még az üzletben szemügyre venni a terméket. A Nébih igazgatója, dr. Pleva György elárulta, mire figyeljünk az élelmiszerek kiválasztásánál, hogy biztosan elkerüljük a bosszúságot, és az azzal jelentkező kellemetlenségeket.
Videó
Biztosan nem mondunk újat azzal, hogy egy gyorsétterem életében, pontosabban talpon maradásában az egyik legfontosabb dolog a gyorsaság. A McDonald’s például azt állítja, hogy nem kevesebb, mint 75 hamburgert értékesít másodpercenként. Na, de mi lesz így a minőséggel? Sokan készpénznek veszik, hogy a Meki, vagy a hozzá hasonló gyorskajáldák burgerei tele vannak tartósítószerrel, ízfokozóval és minden más olyan adalékanyaggal, ami nem éppen az emberi szervezet egészséges működését szolgálja. Valóban így lenne ez?
A legtöbben itt tartják a szemetesvödröt és szinte minden egyebet, amire egyszer még szükség lehet a háztartásban. Arról meg elfeledkeznek, hogy egy kisebb szivárgás is komoly károkat okozhat az itt lévő holmikban. Lássuk, mit érdemes itt tárolni, és mi az, aminek inkább keress egy másik helyet!
Mintegy 236 tonna, élelmiszerbiztonsági szempontból problémás terméket és élő rágcsálókat is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszer-vállalkozás fagyasztó tárolóiban. A bértárolást végző cégnél az élelmiszerek tételes átvizsgálása több napot vett igénybe, a problémás termékeket a szakemberek kivonták a forgalomból és megsemmisítésre utalták. A termékekért felelős, bértároltató vállalkozás milliós bírságra számíthat.
Ennek az igen furcsa marketingfogásnak is megvan az oka. Biztosan sokan emlékeznek arra az angol férfira, aki elásott egy Big Mac menüt 14 hónapra. Matt Nadin kicsivel több, mint egy év után kiásta, aztán megette. Ezzel azt szerette volna szemléltein, hogy mennyi tartósítószer és mesterséges adalékanyag van ezekben a burgerekben, hiszen a kiásott darab is nagyjából úgy nézett ki, mintha csak most kaptuk volna valamelyik Mekiben.