Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Az őszi-téli időszakban gyakrabban főzünk levest, hiszen a gőzölgő finomság tetőtől talpig átmelegít ráadásul el is telít, ha megtömjük minden földi jóval, például hússal, babbal vagy káposztával. Most 11 magyaros levest ajánlunk a figyelmetekbe, melyek olyan laktatóak, hogy beillenek főételnek is.
Rozsnyai Gabriella
Bár fagyasztva egész évben kapható, a júniustól augusztusig tartó szezonban érdemes frissen fogyasztani a zöldbabot. A palóclevestől a zöldségköreten át a salátáig és a főzelékig rengeteg finomság készülhet belőle, mutatunk néhány bevált zöldbabos receptet.
Török Zsuzsa
A klasszikus gulyáshoz hasonló, azonban annál könnyebb, nyárias jellegű és savanykás ízű palócleves a közhiedelemmel ellentétben nem hagyományos palóc étel. A nagy palócnak titulált Mikszáth Kálmán (1847–1910) beemelte földijeit az irodalomba, a neki kreált levest pedig a magyar konyhába.
Heti top 10 összeállításunkban megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb, legkeresettebb receptek az előző héten.
Ezek voltak a legnépszerűbb receptek a múlt héten a Mindmegettén. Nézzétek meg, hátha lemaradtatok valamelyikről!
Iwett
Egyre gyakrabban kell szembenéznünk a véget nem érő köddel, a széllel, és a nyirkos idővel. Ilyenkor jobban kívánjuk a színesebb és fűszeresebb finomságokat, ami nem is csoda! Ezektől bizony nemcsak jóllakunk, de alaposan át is melegítenek minket. Következő válogatásunk összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne kelljen egy egész napot a konyhában ácsorognotok egy finom ebédért, hanem inkább élvezzétek a hétvégét, persze teli hassal. Ti az "A", vagy a "B" menüt fogjátok elkészíteni?
Biró Sára
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
A palóclevesre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Ezt a levest készítheted sertéshússal, marhahússal, vagy akár szárnyassal is, nyáron bográcsban is főzheted, a végeredmény ugyanaz: laktató, finom leves, amely után már csak egy desszert fér beléd.
Mikszáth Kálmán, a „Nagy Palóc” igencsak szerette a hasát, ez írásművészetén és testalkatán a kor előrehaladtával egyre jobban látszott. Szöveg: Cserna-Szabó András
Videó
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy laktató és finom palóclevest hoztunk nektek!
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Bár a hosszú, hideg estéknek sok előnye nincs, egyvalamit azért nagyon lehet szereti: amikor hazaérve tetőtől talpig átmelegít minket egy laktató, tartalmas, gőzölgő leves. Krumpli-, bab-, gulyás-, csorba-, gombóc- vagy erőleves, ilyenkor jöhet bármi, ezért össze is szedtünk azt a 15 receptet, melyet jó szívvel ajánlunk nektek az őszi-téli időszakban.
Mi a közös a palóclevesben és a Cézár-salátában? Igen, természetesen jól elkészítve mindkettő nagyon ízletes, és egyik sem svéd nemzeti étel. Van azonban még valami: mindegyikük eredete kalandos, és egy egészen konkrét történethez köthető. A Wellington-bélszín, a gulyásleves és a hamburger ezzel ellentétben annál talányosabb eredetű fogások a viszont mindenképpen érdemes szemezgetnünk a születésüket taglaló érdekes elméletek között.