Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

 

  1. A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk, és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
  3. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
  4. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, és a zöldbabot, ismét lefedjük, és puhára főzzük.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss