Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
  2. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  3. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest. 

    Ajánljuk még:

Palócleves marhahússal >>> 


KAPROS PALÓCLEVES PÁLINKÁVAL FLAMBÍROZOTT MARHAHÚSSAL >>>
 

Palócleves csirkehússal >>> 

Ezek is érdekelhetnek