Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 kihagyhatatlan recept, amíg tart a zöldbab szezonja

default user icon
MME
Bár fagyasztva egész évben kapható, a júniustól augusztusig tartó szezonban érdemes frissen fogyasztani a zöldbabot. A palóclevestől a zöldségköreten át a salátáig és a főzelékig rengeteg finomság készülhet belőle, mutatunk néhány bevált zöldbabos receptet.

A zsenge zöldbab fejedelmi étel mindenkinek, aki követi az egészséges táplálkozás szabályait: kevés kalória és zsír, sok rost, nulla koleszterin. Ízletes főzelékként, levesként, salátaként, de adhatjuk zöldségköretként is. Jól elkészítve igazi csemege, amit még a gyerekek is szívesen megkóstolnak.

Sokan nem tudták még kiheverni az iskolai ebédlőben elfogyasztott, se íze, se bűze zöldbabfőzelék emlékét. Pedig a friss zöldbab igazán kitűnő konyhai alapanyag, amelyből mindenki elkészítheti az ízlésének megfelelő fogást – legyen az egy tartalmas zöldbableves, egy zöldbabos rakottas vagy ragu vagy egy saláta. Íme 13 recept, melyet érdemes kipróbálni, amíg tart a nyári zöldbabszezon.

PALÓCLEVES >>> 

TÁRKONYOS HÚSGOMBÓCLEVES EGYSZERŰEN >>> 

KLASSZIKUS ZÖLDBABLEVES HÁZI NOKEDLIVAL >>> 

CSILIS TARJA FOKHAGYMÁS ZÖLDBABBAL >>> 

ZÖLDBABFŐZELÉK (GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES) >>> 

MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE SÜTŐTÖKKEL ÉS ZÖLDBABBAL >>> 

CSIRKERAGU ZÖLDBABBAL >>> 

ZÖLDBABPÖRKÖLT FASÍRTTAL >>> 

VILLÁMGYORS SAJTOS ZÖLDBAB >>> 

SAJTOS-ZÖLDSÉGES QUICHE >>> 

ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL >>> 

ZÖLDBABOS RUKKOLASALÁTA >>> 

VAJBABFŐZELÉK SAJTTAL TÖLTÖTT CSIBEVAGDALTTAL >>> 

Még több recept zöldbabbal >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss