Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Chrenkó Viki
A bruschetta tulajdonképpen nem más, mint egy roppant egyszerű, de nagyszerű, világszerte népszerű, gyorsan elkészíthető, sokféle finomsággal megrakott pirítós kenyér. A klasszikus változathoz három összetevő is elég: fokhagyma, paradicsom és bazsalikom; sóval, borssal fűszerezve, olívaolajjal meglocsolva. Íme 10 kihagyhatatlan variáció!
Videó
A következő videón bloggerünk, Urbán Kata, a Napi fitt konyha szerzője megmutatja, hogyan kell friss fokhagymás-bazsalikomos pestót készíteni házilag 5 perc alatt. Tésztára ennél jobb szószt keresve sem találtok!
MME
Íme 7 tipp ahhoz, hogy napozás után bőrünk ragyogón csillogjon, a nem kívánatos, időnként kifejezetten fájdalmas leégés mellékhatásai nélkül. A listánkban szereplő ételek tele vannak tápláló anyagokkal, amik segítenek szervezetünk első védelmi vonalát, a bőrünket megóvni.
Az olívaolaj valódi csodaszer a szépségápolásban: egyedi összetételének köszönhetően simává, rugalmassá, egészségessé teszi a bőrt, és lassítja annak öregedését.
Ápolják a bőrt és a hajat, stimulálják az érzékszerveket – kényeztesd magad a Földközi-tenger csodaszereivel!
Ez a klassz fogás csíkokra felvágva ideális vendégváró, de egy tál salátával akár főételként is tálalható.
H.L.
Napjaink konyhája elképzelhetetlen különböző étolajok nélkül. Aligha akad háztartás, ahol ne lenne kéznél egy-egy üveg napraforgóolaj, olíva-, sőt egyre gyakrabban repce- kukorica- vagy épp tökmag-, dió-, mogyoró- esetleg szőlőmag- vagy szezámolaj is rejlik a kamrapolcokon, az ízesített, csinos üvegekben kínált igazi gourmet-olajokról nem is szólva!
SB
Ismét egyik kedvencünk, az olajbogyó kerül terítékre. Most megtudhatjátok, hogyan ízesítik a bogyókat, mit lehet vele kezdeni a konyhában, és melyek az igazán jó olívaolaj ismérvei.