Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 mediterrán szépítőszer, ami minden konyhában megtalálható!

Ápolják a bőrt és a hajat, stimulálják az érzékszerveket – kényeztesd magad a Földközi-tenger csodaszereivel!
Paradicsom - óvja a bőrt

Bár a 93 százaléka víz, mégis sok vitamint tartalmaz. Színezőanyaga, a likopin nevű antioxidáns, erősíti a sejteket és a bőrt. Koncentrált formában található meg a paradicsomlében - naponta igyál meg 1 pohárral -, de akár kapszulaként is megvásárolhatod.

Avokádó - ápolja a hajat

Ideális a száraz tincsekre, mivel nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, valamint különböző illóolajokat.

A hajpakolás elkészítése: Keverj össze 1 avokádó pürésített húsát 2 tojássárgájával és 1 teáskanál étkezési olajjal, masszírozd a hajadba a kencét, és 20 perc múlva öblítsd ki.

Levendula - Megnyugtat

Lila virágaiban, melyek illata rögtön felidézi a mediterrán tájakat és a napsütést, értékes illóolajok rejtőznek. Ezek nemcsak remek bőrápolók, de a feszültséget is oldják! Egy tálkában keverj össze 6-10 csepp levendulaolajat némi mézzel, majd öntsd a fürdővízhez az elegyet. Merülj el 20 percre az illatos habokban, hunyd be a szemed, és relaxálj!

Tippünk: Tégy 1 csepp levendulaolajat egy kendőre, és rakd a párnád alá. Nyugodtan és mélyen fogsz aludni!

Rozmaring - Javítja a vérellátást

A rozmaring serkenti a vérkeringést. Ha begörcsölt a vállad, a gyógynövény illóolaja ellazít majd! Teaként fogyasztva a koncentrálóképességet erősíti. Forrázz le 1-2 teáskanálnyi rozmaringlevelet 1 csésze vízzel, majd 10 percig hagyd állni. Langyosan fogyaszd!

Citrom - Simává varázsol

Már az ókori görögök is citromos vízzel mosakodtak, a benne lévő gyümölcssavak ugyanis gyengéden hámlasztják le az elszarusodott bőrt.

Az ápolt lábakért: Többször egymás után mind a két lábfejed mártsd egy jeges-citromos vízzel teli lavórba, aztán dörzsöld szárazra, majd alaposan krémezd be a bőrét.

 Olívaolaj - Fiatalít

A folyékony arany hatóanyagai táplálják a bőrt, és késleltetik a ráncok kialakulását.

Bőrápoló pakolás: Keverj össze 1 teáskanálnyi olívaolajat 1 tojássárgájával és 2 evőkanálnyi zsíros krémtúróval. Vidd fel a bőrödre a masszát, hagyd hatni kb. 15 percig, aztán öblítsd le.

Ezek is érdekelhetnek