Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
KOCSIS BÁLINT
Cikk
MME
Ki ne emlékezne a nagyinál eltöltött hétvégékre, amik a felhőtlen pillanatok mellett az isteni ebédekről szóltak? A következő receptek gyerekkorunk kedvenc fogásait idézik, amik a mai napig mindenkit levesznek a lábukról!
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
ZSANETTE KOVÁCS
Bár manapság a reggel este tejet iszom és a csupa erő izom kapcsolata kissé megkérdőjeleződött, a tejjel készült édességek népszerűsége töretlen.
Nincs is annál jobb, mint mikor egy hatalmas tálban elénk kerül az aranysárga, vanília illatú madártej, amelynek a tetején finoman úszkálnak a fehérjehab felhők, szigetek. A madártejben az a fantasztikus, hogy nagyon hamar elkészíthető, ellenben nagyon nehéz kibekkelni, amíg megfelelő hőfokra hűl.
Kard Sándorné
SB
Az egyik kedvenc édesség hazánkban a madártej marad, akármilyen nagy iramban próbálják kiszorítani a brownie-k, muffinok, clafoutis-k őt és a palacsintát a somlói galuskával együtt. Miért madártej? Milyen variációi vannak, és hogyan kell tökéletesen elkészíteni?
Egyik legnagyobb kedvencünk a hűvös, vaníliás, selymes krém, amit tojáshabok koronáznak. Elkészítése nem bonyolult, és számtalan módon variálható. Most mandulával és karamellel készítjük.
Dr.Gondek Károlyné
Habliliom
A jó kis nyári süteményeknek megvan az a nagyszerű tulajdonságuk, hogy pillekönnyűek. Már csak azért is, mert nagy melegben lehetetlen örömteli órákat tölteni a forró sütő mellett, no meg aligha akad, akinek ilyenkor súlyos, komoly desszertekhez volna kedve.
vnegabi
Malmos Szilvia