Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókusztejes madártej

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés kókusztejben simára kevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval, az ecettel és a porcukorral.
  3. A megmaradt kókusztej felét egy nagy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg éppen gyöngyözni kezd. Evőkanállal felhőcskéket szaggatunk bele a fehérjehabból, és oldalanként 1 percig főzzük azokat. Végül egy szűrőlapát segítségével óvatosan kiszedjük őket.
  4. A lábasba öntjük a maradék kókusztejet, és forráspontig hevítjük. Lehúzzuk a tűzről, és apránként hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez. Közben folyamatosan habverővel keverjük, hogy ne kapjon össze. Ezután visszatesszük a tűzre, és forralunk rajta egyet. Végül levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe rakjuk pár órára. A habfelhőkkel díszítve, továbbá némi őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk. 

    MADÁRTEJ, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>>

    MENNYEI DESSZERT 3 ÖSSZETEVŐBŐL: ÍGY KÉSZÜL A TÖKÉLETES MADÁRTEJ! >>>

    Még több madártej-recept >>>

A kókusztejet gyümölcs húsából nyerik. Nem szabad összetéveszteni a kókusz belsejében található átlátszó folyadékkal, a kókuszvízzel. Kókuszreszelékből, egy kevés víz hozzáadásával akár házilag is előállítható. A kókusztej (más néven kókuszkrém) energiatartalma viszonylag magas: 100 ml kb. 172 kcal-t tartalmaz. Az indiai és a thai konyhában gyakran használják levesekhez és currykhez. Érdemes kipróbálni olyan ételekhez, amelyek egyébként tejszínnel készülnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss