Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej vajkaramellás popcornnal

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A madártejhez:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 tk vaníliaőrlemény
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 6 dl tej (zsíros)
  • 1 csipet só
  • A díszítéshez:
  • karamellszósz
  • Caramoon popcorn

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliaőrleménnyel és őrölt fahéjjal. Ha a tojássárgája kissé kifehéredett, hozzácsorgatjuk apránként a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (nem szükséges felforralni). Ezután kihűtjük.
  2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével, majd két evőkanál segítségével egy tányérra galuskákat szaggatunk belőle, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.
  3. A kihűlt madártejet poharakba töltjük, a kiszaggatott, megfőtt galuskákat a tetejére halmozzuk, karamellszósszal és vajkaramellás popcornnal díszítjük.

    Még több finomság karamellás popcornnal >>> 

    Kedvenc pohárdesszertjeink >>> 

    A legjobb karamellás desszertek >>> 

Megjegyzés

A tojáshab akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss