Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés madártej

45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 liter tejet felteszünk melegedni 1 csomag vaníliás cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  3. A tojások sárgáját ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felettmegolvasztjuk, majd kicsit hűtjük, és a cukros tojássárgájához keverjük, keverés közben pici tejet öntünk hozzá, végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.
  4. A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát, felforraljuk. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.Jól behűtve tálaljuk.

MENNYEI DESSZERT 3 ÖSSZETEVŐBŐL: ÍGY KÉSZÜL A TÖKÉLETES MADÁRTEJ! >>> 

KRÉMTÚRÓ ÉS CSOKIHAB: 15 LÁTVÁNYOS, DE EGYSZERŰ POHÁRKRÉM >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss