Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej házi karamellöntettel

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 1 l tej
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 1-2 ek porcukor
  • A tetejére:
  • aprított mandula vagy mogyoró
  • 10 db kockacukor vagy kristálycukor (2 ek)

Elkészítés

  1. Egy tálban kevejük habosra a tojássárgáját a cukorral. Közben egy lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vaníliarudat és a kikapart magját. Amikor a tej már langyos, vegyünk ki belőle 1-1,5 dl-t, keverjük a tojássárgájához. Amikor a tej felforrt, óvatosan összekeverjük, alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett szósz állagúra főzzük.
  2. A tojásfehérjéket keményre verjük a porcukorral, majd enyhén sós, forró, de nem lobogó vízben kifőzzük a gombócokat, majd lecsepegtetjük.
  3. Egy tálba öntjük a vaníliaszószt, rátesszük a gombócokat, majd leöntjük a karamellává olvasztott cukorral, és megszórjuk aprított mandulával.


    Még több zseniális madártej recept itt! >>>
     

     

 

Megjegyzés

Fagyis kanállal készíthetjük a gombócokat. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss