Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Biztosak vagyunk benne, hogy kevesen vannak, akik nem szeretik a lecsót. Az egyik legnépszerűbb az egyszerű ételek közül, ami ráadásul sokféleképpen elkészíthető, így gyakorlatilag bárki összedobhat egy kedvére valót. Íme hét nagyon finom recept a hagyományostól a picit különlegesebbig.
Mindmegette
A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!
Habliliom
Igaz, hogy a klasszikus lecsószezon csupán 1-2 hónap múlva esedékes, a gyorsan napsütésesre fordult tavasz szinte előcsalogatja a nyári, könnyű ételeket a konyhában.
SB
Minden alkalommal, amikor közös lecsófőzés történik baráti körben, házibulikon, családi rendezvényeken - vagy egyszerűen szóba kerül a lecsó téma -, jó nagy olaszos vita lesz belőle. Természetesen mindenki a saját recetúráját tartja autentikusnak.
Dzsafi barátom és blogtársam a közelmúltban azt taglalta blogunkban, hogy mi, magyarok nagy leveskanalazók vagyunk. Igazsága vagyon! Eszünk mi mindenféle levest: hétköznap, munkában gyorsat, hétvégén pedig a levesek non plusz ultráját, a zöldségekkel, halakkal, húsokkal variált gazdag házi levest.
A nyár nálam szinte egyet jelent a lecsóval! Akár mindennap megenném, és akár több hét is eltelne úgy, hogy nem ugyanazt az ételt készítettem, tettem az asztalra.
Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Valójában nincs egységes recept, hiszen valaki a rizses lecsóra esküszik, más a tojásosra, de olyan is van, aki azt mondja: a jó lecsó titka, a húsos szalonna...
Mozzarella
Valamikor régen, még a hatvanas években a Matróz csárdában legendásan jól csinálták. A Szabadság híd lábánál az alsó rakparton a Közgazdasági (akkor még Marx Károly nevét viselő) Egyetem alatt volt a csárda, elsősorban diákok és kamionosok látogatták.