Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Íme 7 tipp ahhoz, hogy napozás után bőrünk ragyogón csillogjon, a nem kívánatos, időnként kifejezetten fájdalmas leégés mellékhatásai nélkül. A listánkban szereplő ételek tele vannak tápláló anyagokkal, amik segítenek szervezetünk első védelmi vonalát, a bőrünket megóvni.
Bár vitamindús paprikát, paradicsomot vagy almát az emberek többsége gyakran fogyaszt, ezzel nem szabad megelégedni, vannak ugyanis ezeknél jóval egészségesebb ételek is. Lencsét például nem csak szilveszterkor kellene fogyasztanunk, ahogy a lazacot sem csak ünnepi alkalmakra kellene tartogatnunk. Íme hat étel, melyeket be kell iktatnunk mindennapi étrendünkbe!
Valentin-napon minden párnak dukál egy tisztességes, gyertyafényes vacsora. Nem feltétlen kell valamilyen elegáns étterembe megverekedni a szabad asztalokért, az is jó megoldás lehet, ha mi magunk készítjük el a romantikusnak szánt menüsort. Mert – valljuk be – már az is romantikus, hogy nekiállunk készíteni valami mutatós és finom vacsorát.
Jó és rossz koleszterin? Gyakran halljuk: vigyázzunk, nehogy magas legyen a koleszterinszintünk. De mi is az a koleszterin? Mit ehetünk és mit nem, ha vigyáznunk kell a koleszterin szintünkre? Utánajártunk!
A legismertebb hiánybetegség az angolkór, amely a csontok lágyulásával jár. A csontok erősítése mellett azonban a D-vitamin közel 200 gén működését befolyásolja, ezért hatással van az agyműködésre, a bőr állapotára, a fogak és a fogíny egészségére, a bélrendszer működésére - és még sorolhatnák. Érvek következnek, hogy miért egyél minél több májat, lazacot, halat.
WM
A füstölt lazac régóta kedvelt alapanyaga a világ konyháinak. A hal egyedi íze és textúrája nem véletlenül tett sokakat rajongóvá, holott eredetileg a füstölés egyetlen oka a hal tartósítása volt.
A karácsonykor megugró halfogyasztás egyik főszereplője a pisztráng. A leveshez felhasznált ponty és harcsa mellett a pisztráng inkább előételként vagy főételként kerül az asztalunkra.
A modern karácsonyi menük sztárja a könnyen elkészíthető, jól ízesíthető, sokak által kedvelt lazac. Ez nem is meglepő, hiszen a lazac az egyik legnépszerűbb hal a világon, s nem csak ízével hódít, hanem kifejezetten egészséges is.
A lazacot ismerjük, egyre gyakrabban készítjük. A lazacpisztráng kisebb, az ára sem egetverő, mégis elegáns és ünnepi.
Aki szerelmes, rózsaszín szemüvegen át látja a világot. Kellemesen édeskésnek, sziruposnak. Az egész világ vattacukor. Aki épp nem szerelmes, mindezt negédesnek tartja, de a szerelmest nem érdekli. Inkább rózsaszínű vacsorát főz kedvesének.