Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Koncz Andrea
Csilla
Cikk
MME
A húsvéti sonka kaláccsal az igazi – különösen, azzal, amit magunk készítünk! Összeszedtünk most néhány igazán jó, kipróbált receptet, hogy tökéletes legyen az ünnep!
Videó
Miért vennél boltit, ha házit is készíthetsz? Süss otthon te is kalácsot húsvétra! Mennyei illata azonnal betölti majd a konyhát, na és persze ez biztosan friss lesz, mikor az asztalra kerül. Szóval add meg a módját ennek az ünnepi finomságnak! Ha ez lenne az első alkalom, akkor sem kell pánikba esned, hiszen Mészáros Balázs a Mindmegette konyhájában most minden részletbe beavat.
A sonka mellett húsvétkor elmaradhatatlan a sárga túró, a fonott kalács és a medvehagymás pogácsa. Mutatjuk a legjobb recepteket, hogy tökéletes legyen az ünnep.
Felcsiki Tünde
Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a finom, foszlós kalács, amelyről azoknak sem kell lemondaniuk, akik glutén-vagy laktózérzékenységük miatt nem tudják elkészíteni a hagyományos verziót. Nekik segít egy recepttel Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője.
Ha minden vágyad, hogy húsvétkor magad készítette kaláccsal edd a sonkát, de nem mertél belevágni a dagasztás-kelesztés procedúrájába, akkor most mutatunk egy receptet, amit gyerekjáték elkészíteni. Mindent beleöntesz egy mélyhűtőtasakba, ebben meggyúrod, megkeleszted, majd a háromba vett tésztából fonatot készítesz. Ennyi!
Ha a családban van olyan, aki gluténérzékeny, vagy paleolit életmódot folytat, akkor jó, ha húsvétkor tudsz alternatívával szolgálni a klasszikus, élesztővel és fehér liszttel készült puha, foszlós kalácsra. Házigazdánknak van egy kipróbált, és jól bevált receptje, amit most meg is oszt veletek!
Kalácsot sütnél húsvétra, de rettegsz a kelt tészta készítésével járó macerától? Mautner Zsófia az utolsó pillanatban is bárhol beszerezhető egyszerű alapanyagokból, egy kezdő kalácssütögető számára is könnyen elkészíthető recept alapján süt egy sós és egy édes húsvéti kalácsot.
A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó gasztronómiai palettán fontos, nem elhanyagolható szerep jut a kelt tésztának. A sonka-tojás tengely kiegészítéseként ugyanis a legtöbb háztartásban egy jóféle foszlós kalácsot kínálnak.
Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha frissen és otthon készül. Segítünk!
Habliliom
Van ugyan még néhány hét húsvétig, de ez az időszak valahogy a kalácsfélék ideje, egyébként sem árt, ha van az ember recepttárában egy-egy kipróbált, jól bevált recept az ünnepre.