Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Kívül roppanós, belül, puha, ragacsos, nyúlós. Habcsók készítéshez nem mer mindenki hozzálátni, ugyanis nem olyan könnyű eltalálni az állagát. Eláruljuk, hogyan készíthetsz tökéletes habcsókot!
Déri Szilvia, Házisáfrány
A húszas éveim elején karácsonyi szezonról karácsonyi szezonra, újra és újra nekiálltam a habcsók készítésnek, ám az eredmény az első években bizony nagy csalódás volt. Milyen ugyanis a jó habcsók? Szabályos, megtartja az alakját, ropogós és hófehér. Nos, nekem évekig szétfolyt, karikák helyett pacáim lettek, és nemigazán értettem, hogy miért. Akkoriban ráadásul nem volt internet, sem videók, sem pedig cukrász barátok, akik elmagyarázhatták volna, hogy a habcsók elronthatatlan, de csak akkor, ha betartunk a következő szabályokat.