Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, a chilit apróra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a fűszerekkel, az áttört fokhagymával, sóval és az apróra vágott chilivel. Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a csirkét.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerkeveréket szórunk rá, majd tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a befűszerezett csirkét.
A tepsit alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és a csirkét szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre