hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Calzone teljes kiőrlésű tönkölylisztből

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl víz
  • A spenótos töltelékhez:
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10–12 db friss spenótlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista)

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, az élesztőt, majd fokozatosan hozzáadjuk a langyos vizet és az olívaolajat is, végül jól összegyúrjuk. Letakarva 30 percig kelni hagyjuk, ezalatt kétszeresére kel. 
  2. A spenótos töltelék elkészítésénél a krémsajthoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a spenótleveleket, majd megsózzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát nyolc részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk. (Ügyeljünk rá, hogy bőven legyen liszt alatta, mert át kell rakni majd a tepsire.)
  4. Ha kinyújtottuk kb. 2 mm vékonyra, az egyik felére rátesszük a tölteléket, egy 1 cm-es peremet hagyva, sajtot szórunk rá, majd félbehajtjuk, és villával is összenyomkodjuk a szélét.
  5. Óvatosan áthúzzuk a tepsire. Ha ropogósra szeretnénk, a tetejét bekenhetjük egy kis olívaolajjal, és sajtot is szórhatunk rá, majd 25 percig sütjük. 

Megjegyzés

Ha marad a töltelékből, szendvicskrémnek is kiváló! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss