Elkészítjük a pizzatésztát: a szárított élesztőt elkeverjük egyharmad csésze meleg tejben, majd 5 percig állni hagyjuk.
Egy tálba öntjük a lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, és végül az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, és olajjal kikent edényben egy óráig kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt: kevés felhevített olajon megpirítjuk az egész gerezd fokhagymákat, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Lassú tüzön pépesre pároljuk, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Miután megkelt, átgyúrjuk a tésztát és kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ízlés szerint akár kerek formájúra is vághatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon öt percig sütjük.
Rátesszük a feltéteket: a paradicsomszószt, a bacont és a lereszelt sajtot, majd 180 fokos sütőbe tesszük körül-belül 10-15 percre. Amikor megsült, kivesszük a sütőből és a forró pizzára rendezzük a szeletelt mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a még meleg sütőbe.
A tetejét serpenyőben pirított baconnal diszítjük.