Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-tormás rösti

MME MME
4.3/5
15 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • 50 dkg lisztes burgonya
  • 6 újhagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tormakrém
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • A díszítéshez:
  • 4 szál petrezselyem
  • A tálaláshoz:
  • 4 evőkanál félzsíros tejszín

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A reszelt burgonyából a nedvességet kinyomkodjuk. A tojást felverjük, a burgonyához keverjük. Hozzáadjuk a hagymát, a tormát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. Az olajat egy teflonserpenyőben felhevítjük. A keveréket 8 egyenlő részre osztjuk, a négyet a serpenyőbe teszünk, egy kanál hátoldalával 5 mm vastag tallérformává lapítjuk őket. Mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak. (A másik 4 darabbal ugyanígy járunk el.) Háztartási papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat. Melegen, a tejszínnel és a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss